VEGAANINEN SOLI-KANSANKEITTIÖ HELSINGISSÄ

-

perjantai 26. marraskuuta 2010

Paistele vastaan! Sunnuntaina 28.11


Satamassa su 28.11 klo 16-19 Solidaarisuusbrunssi Valko-Venäjällä pidätettyjen ja KGB:n ahdistelemien anarkistien, aktivistien ja heidän ystäviensä tueksi.

Hieman taustoja aiheesta:

Syyskuun 3. päivä aikaisin aamulla pidätettiin seitsemän puolueisiin sitoutumatonta aktivistia Valko-Venäjän lain valvonnan joukkojen toimesta. Heidän omaisuuttaan; mm. tietokoneita ja puhelimia ja rahaa takavarikoitiin. Kuutta heistä pidettiin 38h putkassa Minskissä ja kuulusteltiin heidän osallisuudestaan Molotovin coctailien heittelyyn, joiden kohteena oli Minskin Venäjän suurlähetystö. Yksi pidätetyistä jota kuulusteltiin todistajana yllämainittuun syytökseen liittyen, päästettiin lähtemään 19h:n kuluttua.
Tuona päivänä pidätetyistä on tutkintavankeudessa edelleen kaksi; Nikolai Dedok ja Alexander Frantsevich ja heitä syytetään rikosnimikkeellä; huliganismi. Mitään todisteita ei ole heidän osallisuudestaan suurlähetystö-iskuun eikä muihinkaan keksittyihin syytöksiin.
Nikolain pidätystä on pidennetty helmikuuhun ja Aleksein yhdellä kuukaudella eteenpäin. Maxim Vetkin pidätettiin 4.marraskuuta. Häntä syytetään myös huliganismista ,josta Valko-Venäjällä voi saada kuudenkin vuoden tuomion.

Aktivistien ja anarkistien mielivaltaiset pidätykset ja kuulustelut jatkuvat ja ainakin 50 henkilöä Valko-Venäjän eri kaupungeissa on joutunut lainvalvonnan erikois-yksikön eli KGB:n kuulusteluihin. On saatu selville että Valko-Venäjän poliisivoimien erikois-osasto työskentelee rinnatusten Venäjän vastaavan osaston kanssa olettaen, että on olemassa yksittäinen kokonainen "extremistien" verkosto. Syytettyjen ystäviä on uhkailtu, peloteltu ja tutkijat ovat yrittäneet saada heidät puhumaan Alexanderin ja Nikolain syyllisyydestä sekä yrittäneet rekrytoida heitä agenteikseen liikkeen sisälle.. osaa on pidetty vangittuina ilman syytteitä useita päiviä.

Valko-Venäjällä anarkistit, aktivistit ja heidän ystävänsä ja läheisensä ovat tehneet kansainvälisen kutsun osallistumaan Solidaarisuus-Päiville 10.-13. joulukuuta tilanteen auttamiseksi. Jos kiinnostaa tulla mukaan toimimaan, niin keittiöön voi tulla kyselemään lisää!


Menuuta varten paistellaan paljon tällä kertaa:)

Borssi-keitto
Blinejä risottotäytteellä
Sieni-pasteijoita
Vohveleita ja porkkanapiirakkaa
sekä chai-juomaa

Kaikki ruoasta tuleva tuotto menee vankitukikuluihin Valko-Venäjällä.
Paikan päällä voi kirjoittaa rohkaisevia kirjeitä henkilöille jotka ovat vangittuina
ja aiheesta löytyy myös pitempi info-lappunen.

Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti