VEGAANINEN SOLI-KANSANKEITTIÖ HELSINGISSÄ

-

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Paistele häätöjä vastaan! 7.6

Paistele vastaan! tarjoilee vegaanista ruokaa torstaina 7.6. klo 17 Kumpulassa Makamik squatissa (tai sen pihalla, jos talo on jo häädetty). osoite: Jyrängöntie 1

Kumpulan kartanon erillisrakennus vallattin lauantaina 2.6. lähinnä asumiskäyttöön. Maanantaina 4.6. tilakeskuksesta käytiin talolla ja ilmoitettiin sen olevan asumiskelvoton. Tiistaina 5.6. talolle tuotiin poistumiskehotus. Talo on ollut vuosia tyhjillään tai varastokäytössä, mihin kaupunki väittää sen menevän jatkossakin.

Tule paikalle syömään ja tutustumaan taloon!

in english below

menussa:
Vietnamilaiset kesäkääryleet

Kesäisiä salaatteja
Jälkiruokaa


 

Tämän kerran tuotto menee Virolaiselle Kuulikodulle:

Kuulikodu on toiminut jo kymmenen vuotta. Virallisesti yhdistys aloitti
vuonna 2006. Kuulikodulla on kaksi päätehtehtävää: toimia eläinkotina ja ihmisten neuvominen.

Eläinkodissa on asunut tai ollut lyhyempiä aikoja noin 500 eläintä, 
pääasiassa koiria ja kissoja mutta myös hevosia, chinchilloita, marsuja, kaneja sekä mm. kettu. Eläimet, joille kotia ei löydy niiden ollessa  liian villejä, vaikeita, erilaisia, vammaisia jne. jäävät eläinkotiin asumaan. Tällä hetkellä Kuulikodussa asuu neljä koiraa, joista yhdellä on kolme ihanaa penttuja ja 37 kissaa. Suuri osa niistä asuu vapaasti ulkona. Täällä on niiden koti.

Toinen tehtävä on ihmisten neuvominen. Meidän puhelin on päällä 24 h vuoden 2006 kesästä saakka. Ihmiset voivat tiedottaa hävinneistä eläimistä, 
eläinrääkkäyksestä tai kysyä kaikkea eläimistä. Numeroa käytetään paljon.

Tiedämme eläimistä paljon asuttuamme niiden kanssa jo pitkään. Kuulikodun pyörittäminen on hienoa mutta ei aina helppoa. Tarvitsemme jatkuvasti rahaa ei vain eläinten ruokaan, mutta myös lääkeisin, leikkauksiin, bensaan, lämmitykseen, laskuihin. Talo on yli 150 vuotta vanhaa ja sillä on iso laina. Tarvitsemme tukea remonttiin, jotta talo ei hajosi täysellisesti ja että se pitäisi vähän enemmän lämpöä. Koirille pitäisi rakentaa isompia aitauksia, kaivo pitäisi rakentaa uudelleen, koska vesi ei ole puhdasta. Toukokuun lopusta alkaen meillä ei enää ole autoakaan, koska vanha hajosi jne.

On ihme että olemme selvinneet. Ja sen ihmeen ovat tehneet ystävät. Meidän ystäviämme ovat eläinoikeusihmiset Virossa ja muuallakin. Myös eläinten suojelijat tukevat meitä niin, että toimimme linkkinä heidän ja eläinoikeusihmisten välillä. Kuulikodussa on ollut useita kokoontumisia mutta myös konsertteja, koulutuksia, talkoita ym. Aina tapahtumien 
aikana on avattu vegaaninen kahvila, internetissä on e-kauppa, missä myydään lahjoitettuja tavaroita ym.

Teemme kaikkemme että voisimme jatkaa. Kesällä 25. elokuuta järjestetään iso hyväntekeväisyyspäivä, jossa on tori, kahvila ja konsertti. Kesän ajan osallistumme joka viikonloppu toreille tai sitten pidämme auki paikallista pientä museoa vain siksi, että siellä voi samalla ajalla pitää auki myös pientä vegaanikahvilaa.

Välillä ystäviä tulee tänne pakoon, tekemään vähän työtä ja viettämään aikaa eläinten kanssa. Meillä ei ole enää aikaa ja mahdollisuutta tehtä jotain muuta palkallista työtä. Kuulikodu tukee itsekin tapahtumia: autamme Viron Vegnamessujen järjestämisessä syksyllä, teemme netin kautta paljon mediatiedotusta eläinjärjestöille ym. Myös paikalliset kunnat tukevat vähän Kuulikodua. Tukea tulee kuitenkin harvoin sillä kuntien mukaan eläin tarvitsee tukea vain kaksi viikkoa löydön jälkeen. Kuulikodun hyväksi on pidetty tapahtumia muuallakin, esim Teijän Keittiö, Ylase12 Tallinnassa ja viime viikonloppuna pidettiin arpajaiset Kuulikodun hyväksi Tukholman Vegaanimessuilla.

Tulevaisuudessa täällä voisi asua myös ns. tuotantoeläimiä, pidämme kovasti sioista ja lehmistä mutta hetkellä niille ei ole tilaa. Jos saamme lisää ystäviä ja ihmeitä tapahtuu, voi olla että sekin haave tulee toteutumaan. Ihme on sekin että Kuulikodu on yhä pystyssä.

Kuulikodu ei ole tavallinen eläinkoti, vaan paljon enemmän.

--------------------------------------------------------------------------------
Paistele vastaan! vegan peopleskitchen is serving awesome food at the new Makamik squat in Kumpula (or in the yard if the house has been evicted. Address Jyrängöntie 1 on Thursday 7.6. at 5 pm.

Come to eat and have a look at the squat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti